Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Uvoľňujú sa ďalšie opatrenia, zmenili sa podmienky pre rúška aj reštaurácie

.redakcia .slovensko

Od stredy sa uvoľňujú ďalšie opatrenia prijaté v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Ruší sa povinná karanténa a ekaranténa, voľný pohyb sa rozširuje o 16 krajín. Menia sa aj podmienky pre nosenie rúška či pravidlá pre vnútorné prevádzky a reštauračné zariadenia.

Uvoľňujú sa ďalšie opatrenia, zmenili sa podmienky pre rúška aj reštaurácie AP Photo/Jon Gambrell Rodiny a blízki, ktorých rozdelili hranice štátov, sa môžu po uvoľňovaní opatrení opäť stretnúť.

povinná štátna karanténa aj tzv. e-karanténa je zrušená a prechádza sa na dobrovoľnú domácu karanténu v prípade, ak ľudia prichádzajú z iných ako 19 bezpečných krajín. Medzi krajiny ako Česko, Maďarsko a Rakúsko, ktoré boli doteraz evidované ako bezpečné, pribudli Nemecko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko, Slovinsko, Chorvátsko, Bulharsko, Grécko, Cyprus, Malta, Estónsko, Litva, Lotyšsko, Fínsko, Nórsko, Dánsko a Island. S danými krajinami sa obnovujú tiež všetky formy dopravy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite