Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovensko by sa podľa Čaputovej malo poučiť z lekcií, ktoré mu dala koronakríza

.sita .slovensko

Prezidentka je rada, že vláda už neuvažuje o opätovnom vyhlásení núdzového stavu, pokiaľ sa nezhorší epidemiologická situácia.

Slovensko by sa podľa Čaputovej malo poučiť z lekcií, ktoré mu dala koronakríza SITA/Branislav Bibel

slovensko by sa malo poučiť z lekcií, ktoré mu dala koronakríza. Povedala to v Sobotných dialógoch v Rádiu Slovensko RTVS prezidentka Zuzana Čaputová. Ako uviedla, zodpovednosť za rozhodnutia musia niesť politici, nie konzíliá odborníkov. Víta však to, že ich politici začali počúvať. „My sme tí, ktorí nesieme zodpovednosť, žiadne konzílium,“ povedala. Víta však to, že politici pri svojich rozhodnutiach počúvajú odborníkov. Prezidentka v RTVS povedala, že ku konkrétnym menám kandidátov na post generálneho prokurátora sa vyjadrí, až keď ich bude mať na stole.

„Verím, že budúcnosť Slovenska bude zohľadňovať lekcie, ktoré sme dostali, a práve tam, kde sme identifikovali deficity, tak tam budeme investovať a pokúsime sa na to využiť aj zdroje z Európskej únie,“ povedala prezidentka s tým, že koronakríza odhalila problémy v slovenskom školstve, informatizácii či zdravotníctve.

Za jedno z ponaučení koronakrízy považuje aj to, že sa ukazuje, ako má fungovať infraštruktúra riadiacich procesov medzi rozdielnymi inštitúciám.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite