Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minulý rok bolo na Slovensku vykonaných 259 transplantácii, je to rekordný počet

.redakcia .slovensko

V priebehu roka 2019 sa na Slovensku realizoval rekordný počet 259 transplantácií, takmer 200 sa týkalo transplantácie obličiek.

Minulý rok bolo na Slovensku vykonaných 259 transplantácii, je to rekordný počet SITA/Úrad vlády SR Minister zdravotníctva Marek Krajčí, predseda vlády SR Igor Matovič a Prezident Slovenskej spoločnosti infektológov Pavol Jarčuška pred začiatkom tlačovej konferencie po rokovaní s konzíliom odborníkov - epidemiológov na Úrade vlády SR

na tlačovej konferencii to pri príležitosti sobotňajšieho Svetového dňa transplantácií uviedli minister zdravotníctva SR Marek Krajčí a odborníci na transplantácie.

Šéf rezortu zdravotníctva zvýraznil fakt, že i v tomto roku má ministerstvo záujem podporou zintenzívniť darcovský a transplantačný program a prekonať minuloročné čísla, a to aj napriek pandémii nového koronavírusu. „I počas pandémie sa nezastavila transplantačná aktivita, uskutočnilo sa desať transplantácií, z toho 15. mája hneď osem," informoval minister.

Prezident Slovenskej transplantologickej spoločnosti Ľuboslav Beňa spresnil, že z 259 transplantácii uskutočnených v SR bolo takmer 200 transplantácií obličiek, 21 transplantácii srdca a 41 pečene.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite