Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pľúcne ventilátory pre ministerstvo zdravotníctva sú pripravené, môžu pomôcť pri druhej vlne

.redakcia .slovensko

Zabezpečenie pľúcnych ventilácií môže pomôcť pri zvládnutí prípadnej druhej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Pľúcne ventilátory pre ministerstvo zdravotníctva sú pripravené, môžu pomôcť pri druhej vlne Martin Medňanský/SITA

rezort tak reagoval na informáciu, že mu spoločnosť Chirana Medical zo Starej Turej dodá všetkých 300 zmluvne dohodnutých pľúcnych ventilácií.

Podľa MZ SR je práve zabezpečenie prístrojového vybavenia nevyhnutné a dôležité na prípravu na poskytnutie adekvátnej a kvalitnej zdravotnej starostlivosti ľuďom nielen počas pandémie nového koronavírusu. 

„Nákup prístrojovej techniky znamená systematické skvalitňovanie zdravotníctva. Platí to aj v prípade pľúcnych ventilácií. Ich nákupom sa v rezorte zabezpečuje dostatočné pokrytie najkvalitnejšej prístrojovej techniky potrebnej pre pacientov v prípade ochorenia COVID-19 a jeho vážneho priebehu,“ povedala Eliášová.

Rezort zdravotníctva tiež poukázal na to, že Slovensko je jednou z krajín, ktorá pandémiu zvládla výborne, a to napriek tomu, že predikcie pri jej nástupe neboli optimistické.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite