Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trnka sa postavil pred disciplinárnu komisiu, dôvodom je aj nahrávka s Kočnerom

.redakcia .slovensko

Pred 3. disciplinárnou komisiou Generálnej prokuratúry (GP) SR sa začalo disciplinárne konanie s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

Trnka sa postavil pred disciplinárnu komisiu, dôvodom je aj nahrávka s Kočnerom Branislav Bibel/SITA

ústne pojednávanie za účasti Trnku a jeho právnej zástupkyne sa uskutočňuje pred komisiou pod vedením predsedu Attilu Izsáka. Ďalšími dvoma členmi komisie sú Marián Čorba z Okresnej prokuratúry Košice a Radovan Maras z Krajskej prokuratúry v Trenčíne. Na pojednávaní sa zúčastňuje aj verejnosť. 

Disciplinárny návrh, ktorý sa v utorok prejednáva, sa týka rozhovoru, ktorý Trnka poskytol v októbri 2019. Ako bývalý generálny prokurátor by mal totiž odmietnuť akýkoľvek zásah, vplyv na prokuratúru a mal si zachovať vážnosť prokurátora a vystríhať sa všetkého, čo by spôsobilo ujmu na cti prokurátora a mohlo by vyvolať pochybnosti o dôveryhodnosti prokuratúry. 

Rozhovor bol k zverejnenému obsahu nahrávky telefonátu s podnikateľom Marianom Kočnerom v prípade kauzy Gorila. Ďalším dôvodom stíhania je rovnaký rozhovor k prepusteniu podnikateľa Jozefa Majského z väzby v roku 2004.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite