Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ochranu včiel podporujú SaS aj Sme rodina, OĽaNO súhlasí s návrhmi J. Budaja

.redakcia .slovensko

Myšlienku ochrany všetkých druhov včiel a opeľovačov podporujú strany SaS aj Sme rodina. Šéf envirorezortu Ján Budaj chce, aby bola včela chráneným druhom živočícha. Hnutie OĽaNO sa stotožňuje so slovami a návrhmi Budaja obmedziť chemické postreky, ktoré poškodzujú včely.

Ochranu včiel podporujú SaS aj Sme rodina, OĽaNO súhlasí s návrhmi J. Budaja SITA/Marek Lukáč

vyhlásenie včely medonosnej za chráneného živočícha je podľa podpredsedníčky vlády pre investície a informatizáciu Veroniky Remišovej na diskusiu. Ohrozenie chráneného druhu je prísne trestané. Vyžadovalo by si množstvo výnimiek a bolo by to ťažko udržateľné v praxi, podotkla.

Za ľudí deklaruje, že bude plne podporovať návrhy a kroky ministrov životného prostredia a pôdohospodárstva. "Menej chemizácie na poliach, udržateľné poľnohospodárstvo a prírode blízke hospodárenie v krajine sú súčasťou aj nášho programu. Toto sú oblasti, ktoré sa dajú zákonne presadzovať a včelám rozhodne pomôžu," povedala Remišová.

SaS uviedla, že podporí aj prípadnú zmenu zákona, keďže pri súčasnej legislatíve nie je možná zmena na chráneného živočícha.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite