Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vstup Podmanického do klubu Sme rodina by koalíciu nezlomil, tvrdí politológ

.sita .slovensko

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár drží podľa politológa Gabriela Eštoka v rukách kľúč pre samotnú existenciu vládnej koalície, „čo mu dáva silu sa v tejto veci rozhodnúť samostatne“

Vstup Podmanického do klubu Sme rodina by koalíciu nezlomil, tvrdí politológ SITA/Branislav Bibel

Ak by nezaradený poslanec Národnej rady SR (NR SR) Ján Podmanický vstúpil do poslaneckého klubu hnutia Sme rodina, nebol by to pravdepodobne moment, na ktorom by sa koalícia „lámala“. Pre agentúru SITA to uviedol politológ z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Gabriel Eštok. Predseda hnutia Sme rodina a šéf zákonodarného orgánu Boris Kollár totiž podľa neho drží v rukách kľúč pre samotnú existenciu vládnej koalície, „čo mu dáva silu sa v tejto veci rozhodnúť samostatne“.

Bývalý člen opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Ján Podmanický vystúpil zo strany po kritike od jej vrcholných predstaviteľov za vytvorenie hodnotovej platformy konzervatívcov s ďalšími poslancami Mariánom Kérym (Smer-SD), Tomášom Tarabom a Filipom Kuffom (KDŽP). Podmanický v súčasnosti pôsobí v parlamente ako nezaradený poslanec. Kollár sa tento týždeň vyjadril, že by nad Podmanickým „nelámal palicu“. „Ak by Ján Podmanický vstúpil do poslaneckého klubu Sme rodina, čo nevyzerá byť aktuálne, nebol by to pravdepodobne moment, na ktorom by sa koalícia lámala.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite