Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka upozornila na rozsiahle sucho, vyzýva k investícii do vodozádržných opatrení

.redakcia .slovensko

Na realizáciu a podporu vodozádržných opatrení na Slovensku, ktoré by pomohli v boji so suchom a dôsledkami klimatickej zmeny, vyzvala vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová počas návštevy východu krajiny.

Prezidentka upozornila na rozsiahle sucho, vyzýva k investícii do vodozádržných opatrení Kancelária prezidentky SR/AP/SITA

prezidentka konštatovala, že ministerstvá životného prostredia a pôdohospodárstva majú v rámci eurofondov vyčlenené desiatky miliónov eur na takéto opatrenia, či už priamo v mestách a obciach, alebo v krajine.

„Je dôležité, aby sa oprávnené subjekty o tieto zdroje uchádzali a, samozrejme, investovali do územia v zmysle predovšetkým vodozádržných opatrení,“ uviedla pre novinárov.

Výjazd do regiónu zamerala hlava štátu najmä na tému sucha, keďže dôsledky klimatickej krízy negatívne zasahujú poľnohospodárov, potravinovú sebestačnosť, ale aj krajinu a lesy. „Máme za sebou pandemickú krízu, čelíme ekonomickej kríze, ale stále si musíme uvedomovať aj prítomnosť globálneho otepľovania, čiže klimatickú krízu, s ktorou súvisí aj problematika sucha,“ povedala.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite