Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rada RTVS odmieta závery mediálneho výboru, Boris Kollár sa telerozhlasu zastal

.redakcia .slovensko

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár sa dnes osobne zúčastnil na mimoriadnom rokovaní Rady RTVS. Po ňom uviedol, že požiada o audit v RTVS a dovtedy odmieta jej kriminalizáciu.Rada verejnoprávneho média odmietla závery mediálneho výboru NR SR.

Rada RTVS odmieta závery mediálneho výboru, Boris Kollár sa telerozhlasu zastal Branislav Bibel/SITA 27. máj 2020 Bratislava: Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník (vľavo), predseda parlamentu Boris Kollár (chrbtom) a predseda Rady RTVS Igor Gallo (vpravo) počas mimoriadneho rokovania Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

rada RTVS odmieta závery Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá, ktorý v rámci výhrad k hospodáreniu a podozreniam na cenzúru vo vysielaní verejnoprávneho média vníma zlyhanie nielen manažmentu, ale aj dozorného orgánu RTVS. 

Akékoľvek tvrdenia o neplnení si zákonných povinností bez relevantných dôkazov považuje rada podľa prijatého uznesenia za neprípustnú formu politického nátlaku ohrozujúceho nezávislosť verejnoprávneho média. 

Predstavitelia výboru nepovažujú ani po dnešnom mimoriadnom zasadnutí Rady jej vysvetlenia nedostatkov za dostatočné. „Ani sa k nim nevyjadrili, počuli sme len bezbrehé obhajovanie vedenia a prednášku,“ povedal predseda mediálneho výboru Kristián Čekovský.

rada sa obáva porušenia nezávislosti verejnoprávneho média

Predseda Rady RTVS Igor Gallo priznal, že uznesenia výboru boli pre neho fackou. Odôvodnenie predsedu výboru Kristiána Čekovského (OĽaNO) o tom, že uznesenia prijal výbor preto, lebo zástupca rady nevyvrátil pochybnosti, nepovažuje za legitímne. „Považujem za absurdné, ak podkladom na uznesenie výboru je to, že niekto nedokázal podľa predstáv sťažovateľa odpovedať na detaily konkrétnej zmluvy,“ uviedol.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite