Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Smer dva mesiace po voľbách zaostáva za OĽaNom len o 1 %

.kristína Braxatorová .slovensko

Voľby by v máji vyhralo hnutie OĽaNO so ziskom 22,9 percenta hlasov.

Smer dva mesiace po voľbách zaostáva za OĽaNom len o 1 %

agentúra Focus pre televíziu Markíza spravila na vzorke 1011 respondentov prieskum politických preferencií v týždni od 14. do 21. mája.

Výsledok hnutia Igora Matoviča OĽaNo by stále vyhralo voľby. V prieskume agentúry Focus získalo OĽaNo 22,9 %, februárový výsledok je tak stále v rozsahu štatistickej odchýlky. 

Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s výsledkom 21,6 percenta a tretia Sme Rodina by získala 11,2 percenta.

Víťaz volieb OĽaNo stratilo percentá v prospech svojich koaličných partnerov. SaS v prieskume získala osem percent a strana Za ľudí by sa do parlamentu nedostala.

Kotlebova ĽSNS by získala 9,7 % a poslednou stranou, ktorá získala v prieskume nad päť percent je Progresívne Slovensko.Do parlamentu by sa nedostali ani strany KDH, ktorá v prieskume získala 4,8 % a strana SMK-MKP získala 4,2 %.

Podľa šéfa agentúry FOCUS Martina Slosiarika by sa muselo stať niečo závažné, aby sa výsledky prieskumu takto skoro po voľbách výraznejšie zmenili. 

Slovensko podľa Slosiarika zvláda koronakrízu z epidemiologického hľadiska veľmi dobre, tak sa podľa jeho slov toto komplikované obdobie sa v preferenciách zásadnejšie neprejavilo.

Kreslá v Národnej rade SR by si strany rozdelili nasledovne: OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA (43), SMER-SD (41), SME RODINA (21), Kotlebovci – ĽS Naše Slovensko (18), SaS (15), Progresívne Slovensko (12).  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite