Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Smere dochádza k vnútorným pohybom, tvrdí politológ

.sita .slovensko

Fico potrebuje uskutočniť zásadnú zmenu, tvrdí Ruman. Predseda strany Smer-SD Robert Fico vo štvrtok 21. mája kritizoval členov predsedníctva a poslancov za ich verejné vyjadrenia k situácii v strane

V Smere dochádza k vnútorným pohybom, tvrdí politológ SITA/Branislav Bibel

v opozičnej strane Smer – sociálna demokracia dochádza k hmatateľným vnútorným pohybom. Predseda strany Robert Fico pochopil, že ak chce, aby si Smer-SD udržal svoje preferencie a on svoju predsednícku stoličku, potrebuje so stranou uskutočniť zásadnú zmenu, doslova obrat a nasmerovať ju „doľava“. Uviedol to politológ z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Ján Ruman.

Fico vo štvrtok 21. mája kritizoval členov predsedníctva a poslancov za ich verejné vyjadrenia k situácii v strane. V liste, ktorý im adresoval, ich okrem iného dôrazne žiada, aby sa zdržali verejných vyhlásení o vnútornom živote strany. Kritizuje ich za odchod Podmanického, hovorí o „odsúdeniahodnej politickej naivite“ a vyhlasuje, že „natláčanie strany do bezhodnotového liberálneho priestoru“ bude považovať za konanie poškodzujúce záujmy Smeru-SD. Podpredseda strany Peter Pellegrini poukázal na to, že odmieta umlčať v strane čoraz intenzívnejšie kritické hlasy. Nepriamo tým vyjadril nesúhlasné stanovisko s názorom Fica.

Podľa politológa sa ukazuje, že v samotnej strane stúpa napätie medzi Ficom a Pellegrinim a atmosféra je dusnejšia než sa zdá.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite