Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šeliga sa ospravedlnil za nespustenie aplikácie

.redakcia .slovensko

Podpredseda parlamentu a koaličnej strany Za ľudí Juraj Šeliga sa ospravedlnil za to, že v piatok nespustili aplikáciu umožňujúcu stráviť karanténu v domácej izolácii. Zdôraznil však, že schválenie aplikácie nie je v rukách vlády.

Šeliga sa ospravedlnil za nespustenie aplikácie SITA/Branislav Bibe

podľa opozičného poslanca Erika Tomáša zlyhala komunikácia vlády. Spustenie aplikácie mali podľa neho ohlásiť, až keď bude pripravená. Uviedli to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Mrzí ma, že nastala takáto situácia,“ povedal Šeliga. Verí, že spustenie aplikácie je otázka hodín či dňa, čaká sa na schválenie spoločností Google a Apple. Ocenil tiež pohotovú reakciu premiéra, po ktorého iniciatíve Úrad verejného zdravotníctva SR prijal opatrenie, vďaka ktorému môžu repatrianti prejsť do domácej izolácie zo štátneho zariadenia po spustení aplikácie.

K téme sa v sobotu vyjadril aj volebný líder Smeru Peter Pellegrini. Za chaos na hraniciach nie je podľa neho zodpovedný Google ani Apple, ktoré si robia svoju štandardnú prácu, ale vláda, ktorá oznámila ľuďom niečo, čo vôbec nemohla garantovať. Podpredseda parlamentu a strany Smer-SD Peter Pellegrini to uviedol na sociálnej sieti v súvislosti s nedodržaním avizovaného termínu spustenia aplikácie umožňujúcej domácu izoláciu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite