Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budaj upozornil na ďalšiu nelegálnu skládku pri Bratislave, preverí ju inšpekcia životného postredia

.redakcia .slovensko

Minister životného prostredia Ján Budaj vo štvrtok informoval o nelegálnej skládke v Ivanke pri Dunaji, v piatok upozornil na ďalšiu nelegálnu skládku. Tá sa nachádza na území obce Most pri Bratislave, priesaky zo skládky do podzemných vôd sú zatiaľ neznáme.

Budaj upozornil na ďalšiu nelegálnu skládku pri Bratislave, preverí ju inšpekcia životného postredia KR PZ Banská Bystrica/SITA Ilustračná fotografia.

v katastrálnom území obce Most pri Bratislave (okres Senec) v blízkosti pamätníka Milana Rastislava Štefánika sa nachádza nelegálna skládka. Minister Budaj tvrdí, že ide o rozsiahle územie plné nekontrolovaného odpadu, ktorého priesaky do podzemných vôd sú nateraz neznáme. Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) preto na mieste odoberie vzorky.

„Budeme robiť všetko preto, aby táto skládka zmizla a vinníci boli potrestaní,“ vyhlásil Budaj. Stopy návozov podľa jeho slov vedú najmenej tri roky dozadu. „Mnohé vedú aj k hlavnému mestu a jeho čistiarní. Zdá sa, že viacerých odpad sem priváža vodárenský podnik. Máme fotografie ich vozidiel, ktoré urobili ľudia z ministerstva,“ povedal minister.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite