Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody

.redakcia .slovensko

Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec v katastrálnom území časti Farná znečistil podzemné vody. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽaNO).

Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody SITA/Marek Lukáč Minister životného prostredia Ján Budaj.

šéf envirorezortu tvrdí, že znečistenie je veľmi vážne a šokovalo ho zloženie jedov, ktoré sa na skládke našli. Zároveň upozornil, že skládka nevznikla zo dňa na deň a musel byť súčinný rad úradníkov, ktorý túto činnosť kryli. Minister vnútra oznámil, že vo veci prebieha vyšetrovanie.

Mikulec tvrdí, že ide o asi jeden z najzávažnejších envirokriminálnych činov, ktoré sú momentálne objasňované. „Momentálne sme v procese vyšetrovania a v procese znaleckých posudkov a dokazovania,“ oznámil. Prvý znalecký posudok podľa jeho slov však už potvrdil, že na mieste došlo k znečisteniu podzemných vôd odpadom, ktorý sa nachádza na skládke. O detailoch však nechcel vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie informovať. Vyzval však úradníkov štátnych inštitúcií, ktoré sa budú prípadom zaoberať, aby k zisteniam pristupovali zodpovedne.

SITA/KR PZ Bratislava

„Nelegálna skládka sa tu nezjavila zo dňa na deň. Bola to dlhodobá cieľavedomá činnosť. Verím, že úradníci k tomu budú pristupovať zodpovedne a ja zo svojej pozície budem podporovať príslušníkov, ktorí sa venujú envirokriminalistike, aby to vyšetrili,“ vyhlásil.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite