Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odmietame byť vašimi rukojemníkmi, adresovali Aufrichtovej podniky

.redakcia .slovensko

Napísaním otvoreného listu starostke bratislavského Starého Mesta Zuzane Aufrichtovej sa rozhodlo 12 majiteľov kaviarní a reštaurácií v centre Bratislavy bojovať za poskytnutie 100-percentnej zľavy z dane za terasy.

Odmietame byť vašimi rukojemníkmi, adresovali Aufrichtovej podniky SITA/Jana Birošová Starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Zuzana Aufrichtová počas pietnej spomienky na obete komunizmu, ktorú organizuje Ústav pamäti národa pri pamätníku Obetiam komunizmu na Jakubovom námestí.

hoci magistrát avizuje, že na pozemkoch mesta chce nateraz úplne odpustiť túto daň, vedenie Starého Mesta je ochotné na svojich pozemkoch odpustiť maximálne 50 percent z dane. Rokovať však o tom bude ešte staromestské i mestské zastupiteľstvo.

„Odmietame byť rukojemníkmi vo vašom politickom spore s primátorom Matúšom Vallom. Naopak, očakávame od vás riešenia,“ adresovali starostke majitelia podnikov. Vyhlásenia o nemožnosti poskytnutia 100 percent zľavy z prenájmu terás sú podľa nich v príkrom rozpore s konkrétnymi krokmi iných, nemenej významných bratislavských mestských častí a magistrátu. „Už na základe vašich doterajších slov odmietli viacerým z nás poskytnúť pomoc finančné inštitúcie, banky, ako aj majitelia priestorov, v ktorých sú naše kaviarne,“ tvrdí 12 majiteľov podnikov v centre Bratislavy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite