Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Holý a Sulík majú výboru vysvetľovať neskoré podanie majetkových priznaní

.redakcia .slovensko

Podpredsedovia vlády Richard Sulík a Štefan Holý majú parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetľovať neskoré podanie svojich majetkových priznaní. V zmysle zákona im hrozí pokuta vo výške mesačného platu. Pre TASR to povedal predseda výboru Richard Raši (Smer-SD) po stredajšom rokovaní výboru.

Holý a Sulík majú výboru vysvetľovať neskoré podanie majetkových priznaní SITA/Branislav Bibel

Raši skonštatoval, že od Sulíka a Holého si členovia výboru vyžiadali vyjadrenie a zdôvodnenie toho, prečo podali priznania neskôr. „Zákon hovorí, že pokiaľ niekto nepodal priznanie a podá ho čo len deň neskôr, štandardná pokuta je daná v objeme jedného mesačného platu,“ uviedol pre TASR Raši. Holý aj Sulík už pre TASR nedávno povedali, že sú si vedomí neskorého podania, Holý dodal, že je ochotný akceptovať pokutu.

Výbor bude tiež podľa Rašiho opätovne konať vo veci voči exprezidentovi a šéfovi Za ľudí Andrejovi Kiskovi v súvislosti s financovaním jeho kampane.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite