Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľbu generálneho prokurátora bude vyhlásená v júni

.redakcia .slovensko

Voľbu nového generálneho prokurátora by mal predseda parlamentu Boris Kollár vyhlásiť na júnovej schôdzi. Ako možní kandidáti sa spomínajú Daniel Lipšic, Ján Šanta, Maroš Žilinka, Ján Hrivnák, Vasiľ Špirko alebo Jozef Čentéš.

Voľbu generálneho prokurátora bude vyhlásená v júni SITA/Úrad vlády SR

voľbu nového generálneho prokurátora by mal predseda parlamentu Boris Kollár, líder Sme rodina, vyhlásiť na júnovej schôdzi. „Je to vysoko pravdepodobné," odpovedal na otázku TASR, či voľbu vyhlási na júnovej schôdzi parlamentu. Generálneho prokurátora volia poslanci, súčasnému šéfovi prokuratúry Jaromírovi Čižnárovi by malo skončiť funkčné obdobie v júli.

Kollár tvrdí, že generálnym prokurátorom by mohol byť aj človek, ktorý nebol predtým v tejto profesii. „Mám viac tipov na kandidáta na generálneho prokurátora, z radov prokurátorov aj neprokurátorov. Pokiaľ je ten človek morálne, charakterovo, odborne v poriadku, nevidím problém, prečo by to musel byť len prokurátor. Ak nebude bojovať proti tomu, pre čo sme prišli do vlády, tak by bolo úplne zbytočné len splniť podmienku prokurátora.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite