Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH nečaká spájanie s PS/Spolu

.sita .slovensko

Politologička Renáta Dulinová Bzdilová tvrdí, že verejné deklarovanie spolupráce strán PS, Spolu a KDH nebolo prijaté pozitívne a mentálne nastavenie verejnosti sa odvtedy veľmi nezmenilo.

KDH nečaká spájanie s PS/Spolu SITA/Alexandra Čunderlíková Predseda strany KDH Alojz Hlina (uprostred) počas volebnej noci v centrále strany KDH po ukončení volieb do NR SR.

v Kresťanskodemokratickom hnutí v súčasnosti neuvažujú o spájaní so stranami Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko. KDH a strany PS a Spolu, ktoré vo februárových parlamentných voľbách kandidovali ako koalícia, uzavreli minulý rok takzvaný pakt o neútočení. Prostredníctvom tohto dokumentu sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani a zakotvili do nej aj mechanizmus zmierovacieho konania. K dohode sa následne pridali aj strany Za ľudí a Sloboda a Solidarita. Politologička Renáta Dulinová Bzdilová pre agentúru SITA zhodnotila, že verejné deklarovanie spolupráce strán PS, Spolu a KDH nebolo prijaté pozitívne a mentálne nastavenie verejnosti sa odvtedy veľmi nezmenilo.

„KDH nemalo so stranami PS a Spolu predvolebnú koalíciu a ani v súčasnosti neuvažujeme nad spájaním sa s týmito stranami do koalície,“ ozrejmil Župa.

Politologička z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Renáta Dulinová Bzdilová zdôraznila, že verejné deklarovanie spolupráce strán PS, Spolu a KDH pred voľbami nebolo prijaté pozitívne.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite