Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cigániková: Súťaž na upratovanie v UNLP vyhrala firma za podozrivých okolností

.redakcia .slovensko

V košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura vyhrala súťaž na upratovanie a dezinfekciu firma za podozrivých okolností. Uviedla to predsedníčka Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Jana Cigániková (SaS) vo štvrtok na tlačovej konferencii.

Cigániková: Súťaž na upratovanie v UNLP vyhrala firma za podozrivých okolností SITA/Alexandra Čunderlíková Poslankyňa NR SR za stranu SAS Jana Cigániková počas ustanovujúcej schôdze NR SR pred budovou parlamentu.

víťazom súťaže sa stala firma Atalian SK.

„Podľa mojich informácií firma úraduje aj na iných ministerstvách. Najprv vyhrá zákazku s inou cenou a potom rozširuje hodnotu zákazky cez dodatky,“ povedala Cigániková s tým, že firma vyhrala súťaž s „nereálnou dampingovou cenou“.

Zákazka v nemocnici bola vyhlásená na 13 miliónov eur bez DPH na obdobie štyroch rokov. Podmienky boli nastavené tak, aby sa súťaže mohla zúčastniť iba veľká spoločnosť, ktorá preukázala, že realizovala upratovacie a dezinfekčné služby za najmenej päť miliónov eur za posledné tri roky, približuje Cigániková. Podotkla, že každá spoločnosť, ktorá sa chcela súťaže zúčastniť, musela zložiť zábezpeku 150 000 eur.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite