Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Spojené štáty tvrdia, že Čína sa pokúša ukradnúť výskum vakcíny na COVID-19

.redakcia .slovensko

Americké úrady varovali v stredu vedcov a výskumníkov z oblasti zdravotníckej starostlivosti, že Čínou podporovaní hekeri sa pokúšajú ukradnúť vedecké a intelektuálne vlastníctvo, týkajúce sa spôsobov liečby a vakcín na ochorenie COVID-19.

Spojené štáty tvrdia, že Čína sa pokúša ukradnúť výskum vakcíny na COVID-19 AP Photo/Alex Brando

organizácie skúmajúce toto ochorenie boli upozornené, že sú „pravdepodobne terčom pokusov Čínskej ľudovej republiky preniknúť do ich počítačových sietí“, uviedli vo vyhlásení americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a americká Bezpečnostná agentúra pre kyberbezpečnosť a infraštruktúru (CISA).

„Títo aktéri boli spozorovaní pri pokusoch nájsť a nedovolene získať intelektuálne vlastníctvo a údaje z verejného zdravotníctva, ktoré sa týkajú vakcín, metód liečby a testovania. Snažili sa ich získať z počítačových sietí a od personálu zapojeného do výskumu súvisiaceho s ochorením COVID-19,“ uviedli FBI a CISA.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite