Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kičura bude definitívne stíhaný vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd SR

.redakcia .slovensko

Bývalý predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičura bude stíhaný väzobne. Rozhodol o tom v pondelok senát Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý tak zamietol sťažnosť obvineného voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu ako nedôvodnú.

Kičura bude definitívne stíhaný vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd SR Jana Birošová/SITA

„Senát NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť obvineného Kajetána Kičuru, trestne stíhaného pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Senát NS SR dospel k záveru, že dôvody kolúznej väzby, v tomto štádiu konania, sú dané. V predmetnej veci rozhodoval senát 4T v zložení Pavol Farkaš, Martina Zeleňaková a Peter Hatala,“ informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová.

O väzobnom stíhaní Kajetána Kičuru rozhodol ŠTS v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica 23. apríla, keď ho dva dni predtým prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) obvinil z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite