Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.faktoGRAF: Mala štátna karanténa zmysel?

.filip Minich .slovensko

Štátna karanténa je v rámci demokratických štátov ojedinelý pokus. Takto vážny zásah do slobody vlastných občanov nespravila žiadna iná európska krajina. Malo to zmysel?

.faktoGRAF: Mala štátna karanténa zmysel?

„Včera 8 nových prípadov. Z toho 6 zachytených v povinnej štátnej karanténe,“ napísal minulý týždeň premiér na Facebooku. Zdôvodňoval a ospravedlňoval tým opodstatnenosť nebývalého kroku s povinnou štátnou karanténou.

Premiér si na takéto vyhlásenie vybral ideálny deň. Ak by chcel totiž podobný status napísať v ktorýkoľvek iný deň, nemohol by. Dlhé týždne predtým ako aj nasledujúce dni ukazujú, že čísla sú presne opačné. 

Drvivú väčšinu prípadov potvrdili slovenské úrady mimo štátnej karantény. Z celkového počtu 1469 nakazených potvrdili v štátnej karanténe 186 pozitívnych vzoriek. Časť z týchto ľudí sa pritom mohla nakaziť počas hromadnej prepravy do karantény či priamo v štátnom zariadení.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite