Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Predseda Spolu Hipš chce rokovať o spolupráci s PS a Za ľudí. Progresívci o tom rozhodnú po júnovom sneme

.sITA .slovensko

Politologička Renáta Dulinová Bzdilová označila súčasné fungovanie hnutia PS a strany Spolu ako dvoch samostatných politických subjektov za vhodný spôsob vysporiadania sa s volebným neúspechom.

Predseda Spolu Hipš chce rokovať o spolupráci s PS a Za ľudí. Progresívci o tom rozhodnú po júnovom sneme Boris Németh Juraja Hipša zvolili za šéfa strany Spolu. Uvažuje o spolupráci s inými stranami.

nový predseda strany Spolu – občianska demokracia Juraj Hipš plánuje rokovať o spolupráci s hnutím Progresívne Slovensko a stranou Za ľudí. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa strany Spolu Silvia Hudáčková. 

Progresívne Slovensko bude podľa hovorcu hnutia Ľubomíra Ondrejkoviča o možnej spolupráci rozhodovať po júnovom sneme, na ktorom majú zvoliť nového predsedu. Strany PS a Spolu vytvorili volebnú koalíciu pred minuloročnými eurovoľbami, v ktorých napokon zvíťazili. Ako koalícia sa uchádzali o hlasy voličov aj v tohtoročných februárových voľbách do Národnej rady SR. V tých napokon získali 6,96 percenta hlasov voličov, pričom ako koalícia museli prekročiť sedempercentné kvórum. 

Po neúspechu vo voľbách sa vtedajší lídri koalície Miroslav Beblavý (Spolu) a Michal Truban (PS) vzdali svojich funkcií a strany začali opätovne fungovať ako dva samostatné politické subjekty. Politologička z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Renáta Dulinová Bzdilová to označila za vhodný spôsob vysporiadania sa s volebným neúspechom.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite