Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Školy by mohli byť otvorené od 1. júna, myslí si Marián Viskupič

.redakcia .slovensko

Podľa Viskupiča (SaS) mali byť materské školy už otvorené a žiaci prvého stupňa základných škôl by sa do školy mali vrátiť čo najskôr. Povedal to v relácii Sobotné dialógy. Nasledovať by mali žiaci druhého stupňa základných škôl. Či sa tak naozaj stane, bude ešte predmetom diskusií v koalícii. S čo najskorším uvoľňovaním ekonomiky súhlasí aj bývalý minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD), podľa ktorého štát začal s prvou fázou uvoľňovania ekonomiky neskoro.

Školy by mohli byť otvorené od 1. júna, myslí si Marián Viskupič SITA/Martin Medňanský

„problém je v tom, že sme nezvládli počiatočnú fázu koronakrízy. Plán nie je nastavený tak, aby pomohol tým najzraniteľnejším, a to malým podnikateľom a živnostníkom. Tým bolo treba pomôcť najskôr,“ povedal Kamenický. 

Podľa bývalého ministra financií štát v súčasnosti podnikateľom prispieva na mzdu zamestnanca 30 až 40 percent jeho mzdy, čo nepredstavuje dostatočnú pomoc pre podnikateľov. Tí však majú zároveň povinnosť zachovať dané pracovné miesto, takže sú stavaní do pozície, v ktorej nedostávajú dostatok pomoci, no zároveň ani nemôžu prepúšťať.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite