Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemožno zabúdať na obete fašizmu, treba o tom hovoriť mladým, zhodli sa politici

.redakcia .slovensko

Víťazstvo nad fašizmom je potrebné si pripomínať aj v súčasnosti, aby sa nezabudlo na hrôzy vojny a na obete tejto ideológie. Zhodli sa na tom viacerí predstavitelia parlamentných strán.

Nemožno zabúdať na obete fašizmu, treba o tom hovoriť mladým, zhodli sa politici Darryl Dyck/The Canadian Press via AP Po celom svete si dnes pripomínajú ukončenie Druhej svetovej vojny. Na Slovensku tento deň slávime víťazstvo nad fašizmom.

pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom skonštatovali, že koniec vojny mal veľký význam aj pre Slovákov, pretože sa dokázali vzoprieť totalitnému režimu.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš pripomenul, že ideológia fašizmu sa rodila postupne, začala sa nenávisťou a viedla k vyvážaniu ľudí do koncentračných táborov. Ich príbehy podľa neho treba pripomínať najmä mladým generáciám. „Ak niekto popiera holokaust, hovorí o parazitoch alebo že niekoho platia Židia, treba si uvedomiť, že toto je len začiatok. Kam to môže zájsť, to je už na nás,“ poznamenal. Deklaroval, že OĽaNO odmieta extrémizmus a hoci rešpektuje rozhodnutie voličov ĽSNS, odmieta s nimi spolupracovať.

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský zdôraznil, že nesmieme zabudnúť na milióny mŕtvych, ktorý má fašizmus na svedomí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite