Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA zatiaľ v rámci akcie Dobytkár odhalila podvody vo výške 10 miliónov eur

.ivana Šalgová .slovensko

Národná kriminálna agentúra (NAKA) informovala o predbežných výsledkoch akcie Dobytkár. Doposiaľ odhalila, že na úplatky išlo dokopy približne desať miliónov eur.

NAKA zatiaľ v rámci akcie Dobytkár odhalila podvody vo výške 10 miliónov eur Polícia Slovenskej republiky

doteraz bolo vo veci obvinených 19 fyzických a päť právnických osôb z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Väzobne je stíhaných šesť osôb. Zdokumentovaná výška úplatkov má približnú hodnotu desať miliónov eur. 

Počas akcie Dobytkár zadržala NAKA v ostatných týždňoch viacero ľudí pre korupčné trestné činy a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) a ministerstva hospodárstva. 

stopy vedú k SNS

Medzi zadržanými je aj bývalý šéf PPA Juraj Kožuch, ktorý bol na čele agentúry od roku 2016. Korupčná činnosť, ktorú NAKA vyšetruje, mala súvisieť s prideľovaním dotácií z eurofondov. Ján Kožuch bol spolu s Martinom Kvietikom obvinený zo zvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite