Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Výtvarníkov Lorenza a Kalmusa odsúdili za poškodenie busty Vasiľa Biľaka

.redakcia .slovensko

Za poškodenie pamätníka Vasiľa Biľaka súd na dvojmesačný podmienečný trest s odkladom na 18 mesiacov odsúdil výtvarníkov Petra Kalmusa a Ľuboša Lorenza. Rovnako im uložil náhradu škody vo výške 80 eur.

Výtvarníkov Lorenza a Kalmusa odsúdili za poškodenie busty Vasiľa Biľaka Viktor Zamborský/SITA 2. marca 2015 Krajná Bystrá: Z podstavca pamätníka komunistického politika Vasiľa Biľaka v Krajnej Bystrej zmizla busta.

odvolací senát Krajského súdu v Prešove v stredu zamietol odvolania obžalovaných a poškodenej Komunistickej strany Slovenska proti rozsudku Okresného súdu vo Svidníku.

„Súd prvého stupňa sa vo svojom rozhodnutí vysporiadal so všetkými okolnosťami, významnými pre rozhodnutie v danom prípade, tieto správne vyhodnotil, a preto odvolací súd nemal dôvod na zrušenie rozsudku,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová s tým, že rozhodnutie Krajského súdu je 6. májom právoplatné.

Zo stredajšieho verejného zasadnutia bola pre opatrenia súvisiace so šírením ochorenia COVID-19 vylúčená verejnosť.

Okresný súd vo Svidníku uznal Kalmusa a Lorenza za vinných z prečinu poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva 5.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite