Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krajčí vymenoval nového riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne, povedie ju Richard Strapko

.redakcia .slovensko

Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP) povedie od štvrtka (7. 5.) Richard Strapko. V stredu o tom na pôde štátnej zdravotnej poisťovne, ktorej 100-percentným akcionárom je Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, informoval šéf rezortu Marek Krajčí.

Krajčí vymenoval nového riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne, povedie ju Richard Strapko Branislav Bibel/SITA

„VšZP je najväčšia zdravotná poisťovňa, ktorá sa stará o viac ako tri milióny klientov. Minulý rok stratila takmer 150 000 svojich poistencov. Bol by som nerád, keby sa takáto situácia opäť zopakovala. Od nového manažmentu preto očakávam zodpovedný prístup k spravovaniu verejných financií, kvalitnú starostlivosť o svojich klientov, aby cítili, že VšZP im ponúka naozaj najlepšie služby na poistnom trhu, čo sa týka verejného zdravotného poistenia,“ komentoval Krajčí.

Strapko podľa informácií uvedených na sociálnej sieti vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu. V minulosti pôsobil v súkromnej zdravotnej poisťovni Dôvera či ako generálny riaditeľ poisťovne Aegon. „Myslím si, že zodpovednosť, ktorá mi pristála na pleciach, je naozaj veľmi veľká.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite