Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Igor Matovič: Sulík mi berie dve tretiny životnej energie, mal by pridať ruku k dielu

.ivana Šalgová .slovensko

Matovič počas diskusnej relácie v RTVS pripustil, že deti by mohli mať počas letných prázdnin možnosť chodiť do školy a dobehnúť zameškané učivo. Vlaky zadarmo rušiť nechce, obchody by ale nechal otvorené aj v nedeľu. Na funkciu generálneho prokurátora majú podľa neho zatiaľ štyri mená, vo všetkých prípadoch ide o čestných a kvalitných kandidátov.

Igor Matovič: Sulík mi berie dve tretiny životnej energie, mal by pridať ruku k dielu Kancelária NR SR/SITA

nie všetky deti majú v čase uzavretých škôl rovnaký prístup k online vzdelávaniu, predseda vlády Igor Matovič preto pripúšťa možnosť otvorených škôl aj počas prázdnin. Hovoril najmä o deťoch z chudobných rodín, ktoré nemusia mať k dispozícii potrebné zariadenia, respektíve prístup na internet. Vysvetlil, že ak to umožní situácia a čísla budú naďalej priaznivé, bolo by to v prospech detí umožniť im navštevovať školu aj počas letných mesiacov.

„Je, samozrejme, v ich záujme, aby sme túto medzeru dobehli,“ poznamenal s tým, že uvažujú, že by aspoň mesiac počas prázdnin dali deťom možnosť chodiť do školy. V súvislosti s otváraním predškolských zariadení skonštatoval, že nie všetci rodičia sú ochotní dať svoje deti do škôlok už teraz.

Poznamenal, že ekonomicky je Slovensko na tom dobre. „Tým, že máme zdravých ľudí na Slovensku, máme aj najzdravšie firmy,“ povedal s tým, že firmy nemajú zamestnancov v karanténe. V momente, ako príde zahraničný dopyt, môže sa podľa jeho slov okamžite vyrábať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite