Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obyvatelia Španielska si po 49 dňoch môžu ísť zabehať, vláda uvoľňuje opatrenia

.redakcia .slovensko

Obyvatelia Španielska si môžu od soboty po 49 dňoch vyjsť von zašportovať. Ulice tamojších miest tak od rána zaplnili bežci či cyklisti po tom, ako vláda začala postupne uvoľňovať obmedzenia spojené s pandémiou nového koronavírusu.

Obyvatelia Španielska si po 49 dňoch môžu ísť zabehať, vláda uvoľňuje opatrenia Emilio Morenatti/AP/SITA 2. máj 2020 Barcelona, Španielsko: Chodci aj športovci zaplnili promenádu v španielskej Barcelone po siedmich týždňoch, počas ktorých mohli opustiť svoju domácnosť len v najnutnejších prípadoch.

dospelí obyvatelia krajiny tak môžu opustiť príbytky týždeň po tom, ako úrady povolili tráviť vonku hodinu denne deťom mladším ako 14 rokov. Španielsko bolo totiž jedinou krajinou v Európe, ktorá zakázala deťom vychádzať von.

Ľudia mohli predtým svoje domovy opustiť len v prípade, že išli na nákup potravín či liekov, do práce alebo na prechádzku so psom.

Aby sa zabránilo hromadnému výskytu ľudí na verejných priestranstvách, španielska vláda zaviedla systém, na základe ktorého môžu v stanovených časoch vychádzať von len určité vekové skupiny obyvateľstva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite