Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko je v EÚ už 16 rokov, politici si výročie pripomenuli na sociálnej sieti

.redakcia .slovensko

Vďaka členstvu v Európskej únii je Slovensko úspešnejšou krajinou, cez Úniu má väčší vplyv na dianie v zahraničí, ako by malo samo. Pri príležitosti 16. výročia vstupu Slovenska do EÚ to na sociálnej sieti skonštatoval predseda Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti Tomáš Valášek (Za ľudí).

Slovensko je v EÚ už 16 rokov, politici si výročie pripomenuli na sociálnej sieti Olivier Matthys/AP/SITA

štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS) verí, že aj vďaka partnerom z EÚ dokáže Slovensko prekonať súčasnú krízu pre pandémiu nového koronavírusu čo najskôr.

„EÚ je aj o našom vplyve. Vďaka tomu, že sme v EÚ a že sa vieme podieľať na spoločnom rozhodovaní, máme oveľa väčší výtlak za hranicami, ako by sme mali inak,“ uviedol Valášek na sociálnej sieti. Skonštatoval, že Slovensko je v súčasnosti prosperujúcejšou krajinou aj vďaka euru a možnostiam pre podnikateľov. Poukázal aj na ďalšie výhody členstva, ako možnosti pracovať, cestovať a študovať v zahraničí, či príchod investorov a vytvorenie množstva pracovných miest.

Strana SaS označila integráciu Slovenska do EÚ za jeden z najsvetlejších bodov v novodobej histórii.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite