Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočnerov obhajca Para považuje Threemu aj naďalej za nezákonný dôkaz

.redakcia .slovensko

Obhajca obžalovaného Mariana Kočnera Marek Para nezmenil svoj postoj ku komunikácii cez aplikáciu Threema a naďalej ju považuje za nezákonný dôkaz. Povedal to po štvrtkovom pojednávaní, keď senát 2T Špecializovaného trestného súdu zahrnul do rozsahu dokazovania vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka komunikáciu cez šifrovanú aplikáciu.

Kočnerov obhajca Para považuje Threemu aj naďalej za nezákonný dôkaz Branislav Bibel/SITA 2. december 2019: Marian Kočner a jeho obhajca Marek Para (vpravo) počas hlavného pojednávania v kauze falšovania televíznych zmeniek. V tejto veci je už Kočner odsúedný, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

senát 2T Ruženy Sabovej neuviedol ani na poslednom pojednávaní, akým spôsobom sa Threema bude na súde vykonávať. V kauze falšovania zmeniek, o ktorej pojednával senát 1T s predsedajúcim sudcom Emilom Klemaničom, bola komunikácia predložená na disku a k nej boli priložené prepisy komunikácie z telefónu Mariana Kočnera. Prokurátor vtedy prečítal správu Národnej kriminálnej agentúry, ktorá pojednávala o tom, ako sa komunikácia získala, a následne sa dokazovalo čítaním samotných správ. 

Senát 2T zvolil iný prístup a najprv žiadal vypočuť znalcov Europolu, ktorí museli vysvetliť, ako sa ku komunikácii v zaistených telefónoch Mariana Kočnera technicky dostali.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite