Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Nikto nemôže veriť tomu, že by som nechal odpraviť Jána Kuciaka a jeho partnerku,“ uviedol Kočner

.redakcia .slovensko

V kauze vraždy Jána Kuciaka sa vo štvrtok na Špecializovanom trestnom súde čítali úryvky z článkov zavraždeného novinára. Predsedníčka senátu Ružena Sabová čítala o kauzách Donovaly, Technopol Servis, televízne zmenky a iné.

„Nikto nemôže veriť tomu, že by som nechal odpraviť Jána Kuciaka a jeho partnerku,“ uviedol Kočner SITA/Branislav Bibel

články Jána Kuciaka sú súčasťou dôkazov a podľa obžaloby dokazujú motív Mariana Kočnera objednať si Kuciakovu vraždu. 

Tento motív dopĺňajú aj výpovede Kuciakových kolegov z portálu Aktuality.sk. Tí na súde v januári zhodne vypovedali, že Kuciak Mariana Kočnera ohrozoval a zapríčinil aj jeho opätovné trestné stíhanie, keď upozornil na chyby pri vyšetrovaní kauzy podvodov s DPH v lyžiarskom stredisku Donovaly. 

Po Kuciakovom článku prípad odňali bývalému vyšetrovateľovi Štefanovi Jombikovi, ktorý podľa právneho zástupcu Kuciakovcov Daniela Lipšica pracoval v prospech obžalovaného. Mariana Kočnera po Kuciakovom článku v kauze obvinili.

vyjadril ľútosť nad vraždou

Marian Kočner, ktorý čelí obžalobe z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, odmieta, že by články zavraždeného akýmkoľvek spôsobom ohrozovali jeho osobu alebo podnikanie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite