Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bratislava odštartovala koncerty pre seniorov

.redakcia .slovensko

Bratislava začala s koncertmi klasickej hudby pre seniorov v spolupráci s Viva Musica a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Na prvom koncerte, ktorý sa konal v pondelok v Dome tretieho veku v Petržalke sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová a primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Bratislava odštartovala koncerty pre seniorov Branislav Bibel/SITA

prezidentka SR seniorov z diaľky pozdravila, zaželala im veľa zdravia a poďakovala sa personálu, ktorý sa o nich stará. „Je ťažké zostať týždne v úplnej izolácii bez možnosti stretnúť sa s rodinou. Už teraz sa teším na chvíle, keď sa budeme znova môcť stretnúť bez odstupu a bez rúšok aj na iných miestach na Slovensku,“ povedala Čaputová.

Hlavné mesto sa podľa Bublu rozhodlo zrealizovať koncerty pre seniorov v snahe zmierniť im ťažkú situáciu, v ktorej sa z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 nachádzajú. 

„Hudbou, ktorú týmto spôsobom prinesieme priamo k nim, ich chceme na chvíľu aspoň pomyslene preniesť za hranice týchto zariadení,“ uviedol Bubla.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite