Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O školstve diskutovali Branislav Gröhling a Ľubomír Petrák

.redakcia .slovensko

V diskusnej relácii Sobotné dialógy na RTVS sa stretli minister školstva Branislav Gröhling a poslanec za stranu Smer Ľubomír Petrák. Vláda v pondelok predstaví balík opatrení pre oblasť školstva.

O školstve diskutovali Branislav Gröhling a Ľubomír Petrák SITA/Úrad vlády SR

zjednotenie financovania školstva, otvorenie trhu s učebnicami, povinná škôlka pre deti od troch rokov boli témy, o ktorých diskutovali podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Ľubomír Petrák a minister školstva Branislav Gröhling v diskusnej relácii Sobotné dialógy na RTVS.

„Chceme sa pozrieť na sieť škôl,“ sľubuje Gröhling. Zmeny by sa mali týkať druhého stupňa, malotriedky by však nové opatrenia ovplyvniť nemali.Pripúšťa, že homeschooling ako forma vzdelávania by mohla byť dostupná aj pre žiakov druhého stupňa. 

K zrušeniu maturít povedal minister školstva, že „by to nebolo  hodnotenie vedomostí žiakov, ale ich domácich zázemí.“ Ľubomír Petrák zrušenie maturít nepovažuje za korektné. Minister školstva považuje zdravie žiakov za klúčové. „Bezpečnosť je na prvom mieste, ale deti nepatria k najviac ohrozenej skupine,“ reaguje Petrák. 

Dátum návratu žiakov do škôl každý týždeň prehodnocuje mimoriadny štáb. Minister školstva tvrdí, že s hlavným hygienikom Mikasom momentálne diskutujú o možnosti otvorenia pedagogických poradní.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite