Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie Juraja Kožucha a Martina Kvietika

.redakcia .slovensko

O väzobnom stíhaní dvojice, zadržanej v stredu v rámci policajnej akcie Dobytkár, bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd v Pezinku počas tohto víkendu.

Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie Juraja Kožucha a Martina Kvietika SITA/Ivan Fleischer Bývalý šéf Juraj Kožuch (vpravo) s exministerkou Gabrielou Matečnou. Teraz je obvinený z korupcie.

„V piatok bol na obvinených Martina Kvietika a Juraja Kožucha podaný návrh na vzatie do väzby z dôvodu tzv. kolúznej a tzv. preventívnej väzby v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou,“ dodala hovorkyňa. „Celková výška prijatých úplatkov zo strany obvinených Kožucha a Kvietika predstavuje sumu vo výške 924 000 eur,“ informovala polícia vo štvrtok na sociálnej sieti. 

Počas akcie Dobytkár zadržala NAKA v ostatných týždňoch viacero ľudí pre korupčné trestné činy a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite