Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner vypovedal na NAKA k podplácaniu sudcov

.redakcia .slovensko

Niekoľko hodín vypovedal vo štvrtok Marian Kočner, obvinený pre zločin zasahovania do nezávislosti súdov, na nitrianskej expozitúre Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Jeho výpoveď sa má týkať prípadu, v ktorom bolo v rámci policajnej akcie Búrka obvinených viacero sudcov a advokátov z korupčných trestných činov.

Kočner vypovedal na NAKA k podplácaniu sudcov SITA/Martin Havran

pri výsluchu nebol právnik Mariana Kočnera Marek Para, ale jeho zástupkyňa, ktorá už pred vstupom do budovy avizovala, že sa k výsluchu nemieni vyjadrovať. Na NAKA prišiel aj advokát Peter Erdös, ktorý je právnym zástupcom bývalej štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti Moniky Jankovskej. Tá je obvinená zo zločinu prijímania úplatku a podplácania.

Erdös potvrdil, že Kočner pred vyšetrovateľom vypovedal. „Vzhľadom na to, že prípravné konanie je neverejné, tak o obsahu a konkrétnostiach samotnej výpovede nie som oprávnený informovať. Môžem potvrdiť, že Marian Kočner vypovedal, ako to on nazval, čiastočne k určitým skutočnostiam a osobám.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite