Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zadržali oligarchu Martina Kvietika, syna známeho herca. Na úplatkoch mal vziať státisíce eur

.martina Bednárová .slovensko

V akcii Dobytkár zadržala polícia známu osobu. Ide o dobrého priateľa Andreja Danka (SNS) Martina Kvietika, syna známeho herca. Polícia ho aj s Jurajom Kožuchom (bývalým šéfom PPA) obvinila za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

Zadržali oligarchu Martina Kvietika, syna známeho herca. Na úplatkoch mal vziať státisíce eur FB Polícia SR

celková výška prijatých úplatkov zo strany obvinených Jána Kožucha a Martina Kvietika predstavuje sumu vo výške 924 000,- EUR.

V kauze Dobytkár ide celkovo o úplatky v rozsahu viac ako 6 miliónov eur, keď boli viaceré projekty žiadateľov o eurofondy úspešné udelené práve vďaka korupcii. 

Kvietik patrí do finančnej skupiny Slavia Capital. 

„V rámci akcie ,Dobytkár‘ v nočných hodinách v Bratislave vykonala zaisťovacie úkony a zadržala ďalšiu osobu M. K. ako dôvodne podozrivého zo spáchania korupčnej trestnej činnost,“ napísala polícia na sociálnej sieti.

známi v politike

Martin Kvietik, syn legendárneho herca Štefana Kvietika, má dlhodobo prepojenia na ľudí z vrcholovej politiky. Je dobrým známym bývalého predsedu parlamentu Andreja Danka zo Slovenskej národnej strany.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite