Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V čase koronavírusu by mohlo slovenské školstvo lepšie využívať verejnoprávnu televíziu

.redakcia .slovensko

Viaceré osobnosti aktívne v oblasti vzdelávania alebo práce s vylúčenými komunitami podporili odporúčania Centra komunitného organizovania, ktoré v piatok 4. apríla adresovali ministerstvu školstva a vedeniu RTVS.

V čase koronavírusu by mohlo slovenské školstvo lepšie využívať verejnoprávnu televíziu zdroj:pexels

autori a autorky odporúčania ministerstvu navrhli preniesť vyučovanie základných a stredných škôl na obrazovky verejnoprávnej televízie. Inšpirovali sa v zahraničí. 

„Čierna Hora aj Srbsko sú štáty, ktoré Slovensko predbieha svojou hospodárskou aj spoločenskou situáciou. Napriek tomu systém vzdelávania prostredníctvom televízie zaviedli prakticky okamžite po vyhlásení karantény,“ uvádzajú autori odporúčania. 

Tieto krajiny podľa nich vyčlenili na vyučovanie žiakov od prvej triedy ZŠ až po maturantov 15 až 20 hodín denne, priemerná denná časová dotácia na jeden ročník je tam tak 60 - 100 minút. Slovenské ministerstvo školstva minulý týždeň hovorilo o vyhradených cca 4 hodinách. Vďaka takémuto vysielaniu žiaci v spomínaných krajinách nestratili návyky a stále plynule pokračujú vo vzdelávacom procese.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite