Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jaroslav Naď: Splátky za stíhačky sú zásadný problém

.redakcia .slovensko

Splátky za stíhacie lietadlá F-16 bude treba prehodnotiť. Už ďalších 150 miliónov eur, ktoré treba zaplatiť do konca septembra, je zásadným problémom pre rozpočet. Potrebná je aj modernizácia vojenského letiska Sliač.

Jaroslav Naď: Splátky za stíhačky sú zásadný problém Peter Rusko/SITA Slovenské stíhačky sa každoročne prezentujú verejnosti počas medzinárodných leteckých dní SIAF na sliačskom vojenskom letisku.

nového ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO) však prekvapilo, že hoci bývalá vláda na modernizíciu letiska na Sliači schválila vyše 55 miliónov eur, projekt ešte nie je ešte spracovaný. Uviedol to v rozhovore pre TASR.

Naď už viackrát upozornil, že splátka za stíhačky pohltí veľkú časť rozpočtu rezortu obrany. Slovensko za ne už zaplatilo 900 miliónov eur. Druhá tohtoročná splátka predstavuje ďalších približne 150 miliónov a budúci rok treba zaplatiť viac ako pol miliardy eur. 

Rozpočet navyše vážne ovplyvní kríza spôsobená pandémiou nového koronavírusu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite