Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Marček je vinný z vraždy Jána Kuciaka, do väzenia pôjde na 23 rokov

.ivana Šalgová .slovensko

„Súd videl brutálnosť, chladnokrvnosť a neľudskosť páchateľa pri vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ konštatovala predsedníčka senátu. Doživotný trest však nedostal, podľa súdu konanie oľutoval a pomohol objasniť prípad.​

Marček je vinný z vraždy Jána Kuciaka, do väzenia pôjde na 23 rokov Branislav Bibel/SITA 13. január 2020 Pezinok: Obvinený Miroslav Marček počas prestávky hlavného pojednávania v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

senát Špecializovaného trestného súdu uznal Miroslava Marčeka vinným z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vinný je tiež z vraždy podnikateľa Petra Molnára. 

Marček sa už skôr priznal, že vystrelil na Kuciaka a Kušnírovú. Do väzenia pôjde na 23 rokov, z výkonu trestu sa vráti krátko pred svojou šesťdesiatkou. Súd uznal poškodeným Kuciakovcom aj nemajetkovú ujmu vo výške 140-tisíc eur a poškodenej Zlatici Kušnírovej vo výške 70-tisíc eur.

Podľa prokurátora Novockého, ktorý mu navrhoval odňatie slobody na 25 rokov, neboli splnené podmienky na uloženie doživotného trestu vzhľadom na to, že znalci pripustili možnosť nápravy, aj keď je nepravdepodobná.

Právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica sa vyjadril, že podľa neho boli splnené podmienky na uloženie doživotného trestu, ten navrhoval aj právny zástupca poškodenej sestry Petra Molnára. 

Marček požiadal o konanie v neprítomnosti, na súde sa vykonávali aj znalecké posudky z odboru psychológie, ktoré sú potrebné vtedy, keď súd zvažuje doživotný trest odňatia slobody.

vraždy aj ľútosť vykonal s chladnou hlavou

„Súd videl brutálnosť, chladnokrvnosť a neľudskosť páchateľa pri vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ uviedla predsedníčka senátu Ružena Sabová v odôvodnení rozsudku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite