Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Testovanie v rómskych komunitách pokračuje

.redakcia .slovensko

Štát pokračuje v testovaní obyvateľov marginalizovaných rómskych komunít na ochorenie COVID-19. Pomocou vojenských lekárov sa v sobotu realizovalo testovanie v obciach Smižany, Kecerovce, Doľany, Hrabušice, Zborov, Markušovce, v meste Trebišov a v piatok aj v obci Jarovnice.

Testovanie v rómskych komunitách pokračuje Viktor Zamborský/SITA

pri testovaní bola prítomná aj splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková, ktorá navštívila vybrané obce.

„Dnes som začala v Doľanoch a všetko prebehlo v absolútnej atmosfére pokoja v prítomnosti starostu a všetkých pomáhajúcich profesií. Potom sme sa presunuli do Markušoviec a boli sme informovaní, že v Kecerovciach a v Smižanoch bol tiež absolútny pokoj. Ľudia spolupracujú a sú súčinní. Predstavitelia samospráv nám zatiaľ vychádzajú v ústrety a rovnako aj všetci, ktorí sú nejakým spôsobom do tejto situácie angažovaní. Naši vojenskí experti, ktorí tam sú a robia tie testy, tak vyhodnocujú, že je všetko v poriadku,“ uviedla Bučková.

Splnomocnenkyňa dodáva, že ide o lokality, ktoré sú v segregovanom prostredí, kde na mnohých miestach nemajú ľudia prístup k pitnej vode, žijú v dvojgeneračných bytoch a hlavne ich trápia civilizačné problémy ako tuberkulóza, hepatitída a kardiovaskulárne ochorenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite