Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ábela Ravasza nahradí v úrade splnomocnenca pre rómske komunity Andrea Bučková

.redakcia .slovensko

Novou splnomocnenkyňou vlády SR pre rómske komunity by sa mala od 1. apríla stať bývalá riaditeľka jedného z odborov úradu rómskeho splnomocnenca Andrea Bučková. Návrh na jej vymenovanie je v nezaradených materiáloch na rokovanie vlády.

Ábela Ravasza nahradí v úrade splnomocnenca pre rómske komunity Andrea Bučková Branislav Bibel/SITA Ábel Ravasz zastával post splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity od roku 2016. V parlamentných voľbách kandidoval za stranu Most-Híd.

Bučková pracovala na úrade splnomocnenca v období, keď ho viedol súčasný europoslanec, expert OĽaNO na rómsku problematiku Peter Pollák. Od októbra 2012 do júla 2016 pôsobila ako riaditeľka odboru rozvojových projektov, monitorovania a hodnotenia. 

Jej prioritnou úlohou po nástupe do úradu bude podľa odchádzajúceho splnomocnenca Ábela Ravasza (Most-Híd) zvládnuť situáciu súvisiacu s rizikami pandémie v marginializovaných rómskych komunitách.

„Budem ostro sledovať kroky vlády v súvislosti so zabezpečením ochrany pred šírením nákazy,“ uviedol Ravasz pre TARA.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite