Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava podľa TIS kúpila rúška drahšie ako Kičura, Vallo poukazuje na zdravie

.redakcia .slovensko

Mesto Bratislava v čase prepukajúcej epidémie nového koronavírusu nakúpilo jednorazové rúška drahšie ako kritizovaná Správa štátnych hmotných rezerv pod vedením, v súčasnosti už odvolaného, Kajetána Kičuru.

Bratislava podľa TIS kúpila rúška drahšie ako Kičura, Vallo poukazuje na zdravie SITA/Jakub Julény Primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

tvrdí to Transparency International Slovensko (TIS). Primátor hlavného mesta Matúš Vallo deklaruje, že magistrát urobil zodpovedné rozhodnutie a v danom čase uprednostnil záujem ochrany zdravia všetkých pred cenou za rúško.

„TIS uvádza dva centy ako porovnávaciu cenu rúšok. Ak nám Transparency teraz zoženie rúška za dva centy, stornujeme všetky objednávky, ktoré sme na ďalšie potrebné rúška vystavili,“ vyhlásil Vallo na sociálnej sieti. TIS poukázalo, že SŠHR čelila kritike, že nakúpila 190 000 kusov predražených rúšok od firmy Green Day v jednotkovej cene 1,71 eura bez DPH. „Magistrát však kúpil 45 000 kusov rúšok až po 2,2 eura za kus bez DPH, a to od firmy Jamini A,“ uviedlo TIS na sociálnej sieti.

Organizácia tvrdí, že premrštenú cenu rúška, ktoré v normálnych časoch stojí dva centy, Bratislava obhajuje časovým stresom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite