Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Dobrá správa, zlá správa

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Dnes už vieme, že sa nachádzame v prvej fáze koronovirózy. Identifikovali sme ju, našli sme nástroje na jej zmiernenie a začali sme ich používať. Čo bude nasledovať?

Komentár Petra Zajaca: Dobrá správa, zlá správa Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nevychádzame z domu. Nákupy nám nosia. Nakupujeme v rozostupoch a s rúškami na tvárach. Nechodíme na verejné podujatia. A priebeh koronavirózy je u nás vďaka disciplíne ľudí zatiaľ mierny. To je dobrá správa. Nevieme však, aká silná bude druhá fáza, či budú stačiť nemocnice a prístroje, a to je zlá správa.

Vieme, že v tretej fáze bude koronaviróza ustupovať, a to je dobrá správa. Nevieme, ako dlho bude trvať, a to je zlá správa. Ak sa však podarí získať vakcínu, bude to možno trvať kratšie ako rok, a to je dobrá správa. Nevieme však, aké bude mať kríza ekonomické následky ani to, ako ich riešiť, a to je zlá správa.

Vieme, že budeme po korone iní. Ale nevieme, či je to dobrá alebo zlá správa.  

Okrem vrodených trumpistov používame my ostatní triezvejší jazyk, a to je dobrá správa. Používame však aj jazyk vojny, lebo asi nevieme, čo je vojna, a to je zlá správa. Máme krízový štáb, čo je dobrá správa. Na rozdiel od českého Prymulu či nemeckých epidemiológov, ktorí vystupujú na vládnych tlačovkách a v reláciách verejnoprávnych médií s názormi, autorizovanými odbornosťou a inštitúciami, náš krízový štáb zatiaľ stojí mlčky za premiérom, ktorý hovorí a hovorí, akoby robil a robil. To je zlá správa. Zatiaľ ešte vláda nevládne dekrétmi ako Orbán. To je dobrá správa. V Nemecku odmietli prijať aj v mäkkej podobe zákon o lokalizácii mobilov, u nás bol tento zákon prijatý, hoci v zmäkčenej podobe, a to je zlá správa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite