Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Päť členov Súdnej rady SR sa vzdalo svojej funkcie

.redakcia .slovensko

Funkcií sa piati členovia Súdnej rady SR vzdali po tom, ako ich ministerka spravodlivosti Mária Kolíková informovala, že nemajú dôveru vlády SR.

Päť členov Súdnej rady SR sa vzdalo svojej funkcie Branislav Bibel/SITA 21. október 2019 Bratislava: Predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková a bývalý minister spravodlivosti Gábor Gál počas pracovného stretnutia s cieľom navhrnúť legisltaívne zmeny na dosiahnutie zmien na súdoch a v prokuratúre.

ide o všetkých členov, ktorých menuje vláda, čiže Jána Havláta, Branislava Jablonku a Magdalénu Hromcovú, ako aj o dvoch nominantov Národnej rady SR Romana Huszára a Viliama Pohančeníka. 

Kolíková ich zároveň požiadala, aby sa nezúčastňovali ďalších zasadnutí Súdnej rady, čiže aj nastávajúcej voľby predsedu Najvyššieho súdu SR.

Členovia Súdnej rady SR svoje rozhodnutie oznámili v pondelok predsedníčke Súdnej rady SR Lenke Praženkovej, súdna rada o tom informovala na svojej internetovej stránke.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite