Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulík navrhne odvolanie Kičuru, na trestnom oznámení sa zatiaľ nedohodli

.redakcia .slovensko

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v pondelok na zasadnutí vlády navrhne odvolanie predsedu Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) Kajetána Kičuru za pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19.

Sulík navrhne odvolanie Kičuru, na trestnom oznámení sa zatiaľ nedohodli Branislav Bibel/SITA

odvolanie Kičuru a podanie trestného oznámenia avizoval už v nedeľu premiér Igor Matovič (OĽaNO) po kontrole na tomto úrade. Kto podá trestné oznámenie, zatiaľ podľa Sulíka nie je dohodnuté. 

„Pripravil som návrh na odvolanie pána Kičuru z funkcie. Uvidíme, či trestné oznámenie budem písať ja, alebo niekto iný. Na tom sa ešte dohodneme,“ povedal v pondelok Sulík pred zasadnutím Ústredného krízového štábu SR. Sulík už má pripravený návrh na nového šéfa štátnych hmotných rezerv, ale nomináciu chce zverejniť až po dohode s premiérom. 

Matovič po kontrole na SŠHR poukázal na to, že Kičura uzavrel napríklad dve zmluvy spolu za 35 miliónov eur s firmou, ktorá mala dovtedy obrat 74 000 eur.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite