Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pellegriniho vláda sa dnes stretne poslednýkrát

.redakcia .slovensko

Dosluhujúci vládny kabinet premiéra Petra Pellegriniho sa zíde vo štvrtok popoludní posledný raz. Predseda vlády v stredu avizoval, že ak sa nič mimoriadne v krajine nestane, program vlády bude venovaný len odvolávaniu štátnych tajomníkov jednotlivých ministerstiev a lúčeniu sa.

Pellegriniho vláda sa dnes stretne poslednýkrát Branislav Bibel/SITA 18. marec 2020 Bratislava: Dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini počas príchodu na predposledné 202. rokovanie vlády. Vláda v úrade končí počas mimoriadnej situácie, funkcie bude skladať v rúškach.

v piatok 20. marca podá končiaca sa vláda demisiu. V tento deň sa bude konať aj ustanovujúca schôdza Národnej rady SR. Nový vládny kabinet budúceho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová v sobotu 21. marca.

„Vláda vo štvrtok urobí ešte niekoľko oficiálnych aktov, keďže sa v piatok blíži demisia. Ak sa v krajine nič mimoriadne nestane, budeme sa venovať v programe len odvolaniu štátnych tajomníkov a definitívnemu rozlúčeniu sa,“ priblížil v stredu dosluhujúci premiér Pellegrini. 

V piatok sa podľa jeho slov budú realizovať všetky ústavnoprávne kroky na prevzatie moci novou vládou, ktorú budú tvoriť hnutia či strany OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite