Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Liečba ochorení súvisiacich s neplodnosťou bude hradená zdravotnou poisťovňou

.redakcia .slovensko

Zdravotné poisťovne poukázali na to, že liečba neplodnosti metódami asistovanej reprodukcie nie je lacná a sú s ňou spojené dodatočné náklady na výkony, ktoré, naopak, z verejného zdravotného poistenia uhrádzané nie sú.

Liečba ochorení súvisiacich s neplodnosťou bude hradená zdravotnou poisťovňou AP Photo/Wong Maye-E

liečba ochorení súvisiacich s neplodnosťou je po splnení podmienok hradená z verejného zdravotného poistenia mužom i ženám. Uhrádzané budú maximálne tri cykly výkonov asistovanej reprodukcie ženám mladším ako 40 rokov. Na spoločnom postupe pri in vitro fertilizácii (IVF) sa dohodli viaceré poisťovne.

Dôvodov úhrady je niekoľko, medzi nimi sú napríklad chýbajúce vajíčkovody alebo ich nezvratné poškodenie diagnostikované laparoskopicky alebo laparotomicky okrem prípadov, ktoré vznikli ako následok predchádzajúcej sterilizácie alebo umelého prerušenia tehotenstva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite