Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko má 5 prípadov nákazy koronavírusom, Bratislavský kraj prerušuje vyučovanie na vybraných školách

.redakcia .slovensko

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zároveň odporúča občanom necestovať do Talianska a po návrate z prípadnej cesty v zahraničí sledovať svoj zdravotný stav.

Slovensko má 5 prípadov nákazy koronavírusom, Bratislavský kraj prerušuje vyučovanie na vybraných školách Peter Rusko/SITA Zdravotníci v ochrannom odeve počas preventívneho cvičenia a súvislosti s koronavírusom.

na Slovensku v nedeľu potvrdili ďalšie dva pozitívne prípady nového koronavírusu. Ide o jednu osobu z Bratislavy a druhú zo Senca. Jedna je hospitalizovaná na klinike infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch, druhá je v domácej izolácii. Na Slovensku je tak potvrdených spolu päť prípadov, 491 vzoriek je negatívnych. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

obmedzené vyučovanie na stredných školách

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prerušuje pre nový koronavírus od pondelka (9. 3.) na týždeň vyučovanie na všetkých stredných školách vo svojej pôsobnosti. Zatvorenie sa týka aj osemročných gymnázií a základných škôl na Dunajskej a Teplickej ulici v Bratislave, rovnako tak aj strednej odbornej školy v Malinove. Uviedol to predseda BSK Juraj Droba na nedeľnom brífingu po zasadnutí krízového štábu.

„Za posledné dni sa nám ozvali riaditelia viacerých škôl, že majú žiakov, ktorí prišli do priameho kontaktu s infikovanými. Takže sme sa rozhodli prerušiť vyučovanie na všetkých stredných školách v Bratislavskom kraji, ktoré patria pod BSK. Vyučovanie bude prerušené zatiaľ na päť dní,“ skonštatoval Droba s tým, že zatvorené budú zároveň aj plavárne Na Pántoch, na Drieňovej a na Tomášikovej ulici. Jediná škola, ktorá zostáva naďalej otvorená, je základná škola v Malinove.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite